Daca fac liposuctie voi fi slaba pentru totdeauna?

0
2414

Liposuctia sau lipoaspiratia pare a fi calea de succes pentru un abdomen plat in scurt timp, cel putin in mintea unora care imi scriu. Bineinteles, daca iti permiti.

Nu vreau sa jignesc pe nimeni si nu este acesta scopul articolului. Nu este usor pentru toata lumea sa slabeasca. Este dificil, este nevoie de multa determinare, consecventa si disciplina. De aceea cei care reusesc sunt admirati si invidiati. Insa trebuie sa stii ca este 100% posibil sa ai un abdomen conturat prin alimentatie corecta si sport.

Am primit in ultima perioada mai multe e-mailuri avand ca subiect liposuctia si desi nu sunt de specialitate si nici nu vreau sa par, am facut mici cercetari pe internet incercand sa va raspund la cele mai frecvente intrebari primite.

Daca fac liposuctie, raman slaba toata viata?

Lipoaspiratia NU este o procedura pentru slabit, ci o operatie chirurgicala care elimina grasimea inestetica dintr-o anumita zona care nu raspunde la dieta sau/si sport.

Chiar daca lipoaspiratia indeparteaza celulele care stocheaza grasimea, NU vei ramane in permanenta slab(a) sau cu pachetele pe abdomen daca dieta si stilul de viata raman neschimbate.

Daca vei manca mai mult decat consumi prin activitate fizica de zi cu zi, grasimea se va depune la loc.

Scap de celulita cu liposuctie?

O astfel de operatie ar putea ajuta aspectul celulitei daca si numai daca lipoaspiratia se face foarte superficial, adica imediat sub piele, dar se pare ca aceasta este o tehnica avansata de liposculptura pe care nu toti chirurgii plasticieni o stapanesc si nu poate fi realizata prin orice metoda de lipoaspiratie deoarece risca sa lase depresiuni (gauri) si urme ale trecerii canulei sub piele. De multe ori riscurile de a obtine depresiuni sunt mai mari decat ameliorarea celulitei asa ca doar chirurgii experimentti incearca metoda.

La ce riscuri ma expun daca imi fac liposuctie?

Conform Doctor.info printre riscuri se numara pierderea excesiva de fluide, schimbari de culoare la nivelul pielii din zona de interventie (nu poti sta la soare in perioada asta), precum si asimetrii ale conturului, incretituri, care pot necesita o doua interventie.

Cresterea in greutate dupa o astfel de interventie reprezinta o problema, riscandu-se depunerea grasimii in aceeasi zona, dar si in zone care inainte nu prezentau probleme. De aceea, o dieta adecvata insotita de miscare sunt recomandate pentru a mentine rezultatul liposuctiei.

Acum ca am lamurit si asta, citeste continuarea

Merita?

Dupa lipoaspiratie durerea nu va fi extrem de mare, timp de 1-3 luni pielea va avea vanatai care vor persista până la 3-4 săptămâni, iar amorteala pe zona unde s-a efectuat liposuctia poate dura până la câteva luni. Pentru o perioadă de 7-14 zile se va purta un corset care are rol in retragerea pielii.

Nu judec pe nimeni si nici nu spun ca nu mi-as face niciodata operatii estetice. Personal in acest moment al vietii nu mi-as face o astfel de interventie, antrenamentele pe care le fac in prezent imi dau suficiente dureri (musculare) si chiar vanatai, nu mai am nevoie de altele 🙂

Lasand gluma la o parte, daca vrei sa iti faci liposuctie, este important sa iei in calcul absolut toate riscurile, sa te duci la o clinica respectata si sa ai grija de sanatatea ta dupa interventie mancand sanatos si facand sport.

Cunosc persoane care au asemenea operatii si arata absolut minunat, insa au mare grija ce mananca si se antreneaza asiduu, lucru care conteaza cu adevarat fie ca iti faci sau nu lipo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.