Se poate slabi localizat?

4
3743

Ma refer in articolul de mai jos la slabirea localizata prin sport, nu chirurgie estetica. Desigur, o sa fie si comentarii care sustin masajul, impachetarile cu nu stiu ce substante etc. Acestea „functioneaza” pe termen foarte scurt, dar presupun ca toti vrem sa aratam bine pe termen lung, nu?

Conceptul de reducere localizata a grasimii corporale urmareste credinta falsa ca antrenand un anumit muschi va rezulta reducerea tesutului adipos din acea zona (de exemplu, sutele de abdomene pentru reducerea grasimii abdominale).

Slabirea locala prin exercitii izolate este pe cat de populara, pe atat de ineficienta.

Desi foarte multe reviste (si chiar antrenori) promoveaza slabirea localizata prin exercitii cu ajutorul carora „dai colaceii jos in 10 zile”, sau tonifiezi bratele in doar o saptamana, acest lucru nu exista.

Daca deja ai slabit, acest tip de exercitii te pot ajuta sa definesti musculatura in zona respectiva. Dar daca obiectivul tau este sa slabesti – mai exact sa arzi grasime si sa pui masa musculara – aceasta strategie te poate lasa frustrat(a) si in final, descurajat(a).

Slabirea localizata nu functioneaza deoarece de obicei tinteste muschi mici si care sunt oarecum irelevanti in cresterea conditiei fizice, rezistenta si consum energetic, indiferent cat de mult simti ca arde cand ii lucrezi.

Nivelul de fitness, in general, si nu epuizarea muschilor mici, este un factor determinant pentru capacitatea corpului de a arde grasime. Cei care fac sport, ard grasime mai eficient in timpul antrenamentelor dar si in perioadele de pauza, decat cei care nu au conditie fizica. Asta datorita faptului ca au masa musculara, adica un nivel energetic mai mare.

Realitatea este ca grasimea nu se topeste. Din punct de vedere tehnic, grasimea nu se poate „arde” 🙂 Ii spunem asa doar pentru a corela senzatia de arsura pe care o simtim atunci cand ne antrenam intens.

Grasimea este eliberata din celule pentru energie. Din pacate, sistemul responsabil pentru acest proces nu ia in considerare si partile corpului de unde vrem sa scapam de grasime.

Acum ca am lamurit si asta, citeste continuarea

Asadar, daca vrei sa slabesti dintr-o anumita zona, este necesar sa antrenezi tot corpul cu greutati (progresiv, din ce in ce mai grele), sa ai o dieta corecta si o odihna corespunzatoare si sa faci exercitii cardiovasculare (insa nu cu orele pe banda).

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.