Ce sa mananc inainte de sala ca sa slabesc?

10
15462

Ce mananaci inainte de sala este important in egala masura cu ce mananaci dupa antrenament. Corpul tau are nevoie de combustibil pentru a sustine efortul pe care urmeaza sa il depui in timpul antrenamentului, insa totodata trebuie sa ai grija sa nu mananci prea multe calorii daca obiectivul tau este sa slabesti. In loc sa mananci ce gasesti la indemana in drum spre sala, cauta alimentele care te ajuta sa iti indeplinesti obiectivul si tine-le la indemana acasa sau la birou.

Asadar, ce sa mananc inainte de sala?

Pentru ca principala sursa de energie a corpului sunt carbohidratii, este important sa ii incluzi in masa dinainte de antrenament. Ideal ar fi sa mananaci carbohidrati complecsi deoarece tin de foame si taie pofta de dulce, de exemplu fulgi de ovaz sau orez brun. Apoi combina carbohidratii cu o sursa de proteina, de exemplu iaurt grecesc cu continut redus de grasime, carne slaba (piept de pui, curcan, peste, vita), oua, branza slaba. Proteina tine de foame si ajuta muschii sa performeze la capacitate maxima in timpul antrenamentului.

Cate calorii sa mananac inainte de antrenament ca sa slabesc?

Cand obiectivul tau este sa slabesti, ai nevoie sa tii sub control caloriile. Pentru asta, masa de dinainte de antrenament nu ar trebui sa depaseasca 350-400 de calorii. Daca in mod obisnuit ti se face super foame dupa antrenament, mananaca doar o gustare inainte de antrenament si pastreaza o masa mai bogata dupa antrenament. De exemplu poti manca o banana cu 150g iaurt grecesc.

Alte exemple

Inainte de sala poti manca fructe proaspete cu iaurt sau branzica de casa (cottage cheese), smoothie-uri sarace in zahar, sandwich-uri cu carne slaba, somon cu orez, cartof dulce cu ou (fiert, omleta, ochiuri) etc. Ideea este sa alegi sa mananci ceva usor digerabil, sarac in calorii si grasimi.

Cu cat timp inainte de sala trebuie sa mananac?

Este recomandat sa mananaci cu 2-3 ore inainte de sala, daca mananci o masa mai bogata (de ex. peste cu orez si legume, piept de pui cu broccoli si quinoa, fulgi de ovaz cu iaurt si fructe) si 1 ora inainte daca iei doar o gustare (de ex. o banana) astfel incat sa nu ai stomacul plin in mijlocul antrenamentului. Stiu cum este sa te antrenezi cu stomacul plin si nu este o senzatie placuta, plus ca poti avea si stari de voma iar antrenamentul cu siguranta nu va fi foarte intens.

Asadar, pentru a evita astfel de situatii (si un drum degeaba pana la sala), mananca cu 2 ore inainte de antrenament insa nu ca sa te super saturi. Evita grasimile inainte de antrenament, intrucat tind sa tina mancarea mai mult in stomac si tu ai nevoie de o digestie rapida si energie.

Eu cel mai bine ma antrenez pe stomacul gol asa ca ori de cate ori ma antrenez dimineata profit de acest lucru si fac in acest fel si post intermitent. Doar o cafea si atat. Rareori mai iau BCAA sa previn pierderea de masa musculara sau L-carnitina cand vreau sa slabesc. Testeaza si vezi ce ti se potriveste mai bine.

10 COMENTARII

  1. Buna Ina mi-ar face mare placere daca mi-ai raspunde , cu experienta care ai adunato pana acum poate ai mai auzit de o situație asemanatoare. Ce pot face ? trebuie sa consum ceva anume sau care ar putea fi cauza pentru faptul ca amețesc , cand fac miscare , amețesc foarte tare si nu mai pot continua ? Țin sa adaug ca am redus cantitați de mancare din meniul zilnic , si am scos anumite produse din alimentație … care poate fi cauza ?ce ar trebui sa schimb ? in momentul de fața nu pot consulta un medic stiu ca asta ar trebui sa fac dar totusi nu vreau sa renunț , vreau sa continui sa fac miscare pana voi ajunge la un medic. Mulțumesc anticipat

  2. Salut,

    Imi place sa merg dimineata la sala, de la ora 7. Problema este ca ar trebui sa ma trezesc de la 5:30 sa pot manca ceva cu o ora inainte. Imi pot pregati shake-urile proteice de seara? Isi pastreaza proprietatile in tinute in frigider pentru 6-7 ore?
    Altfel, ce as putea manca dimineata cu o ora inainte de sala astfel incat sa am energia necesara pentru un antrenament intens?

    Mersi

    • In functie de tipul de pudra proteica, cred ca e OK, nu am incercat niciodata. Stiu ca proteina din soia miroase ingrozitor daca sta foarte mult 🙂 (inca un motiv pentru care ar trebui sa evitam soia :D)

      Inainte de sala poti manca o masa bogata in carbo simpli si complecsi, evitand aportul prea mare de grasimi pentru a activa absorbtia rapida. Un exemplu este o mica portie de omleta din 2-3 oua, 1-2 banane, o cafea. Ai glucoza/fructoza, un pic de cafeina si ceva proteine (care nu se absorb atat de rapid) care te vor sustine pe timpul antrenamentului. Personal, as recomanda o masa bogata in carbohidrati cu o seara inainte (nu te vei ingrasa, stai linistit, atata timp cat te mentii in limitele calorice personale).

  3. Buna!
    Imi puteti spune, ce as putea sa mananc dimineata, inainte de antrenament?
    Mentionez ca antrenamentul dureaza maxim 5 minute, uneori este cu greutati, uneori doar cu greutatea corpului si il execut acasa la ora 5 dimineata.Mai fac si seara o runde de max 30 de min, dar ma intereseaza alimentatia de dimineata.Stiu ca trebuie sa treaca o perioada de 1 ora maxim 2 intre masa si antrenament, dar strict in cazul meu cum fac?
    Multumesc!Astept raspunsul vostru

  4. Bună!
    Vreau sa întreb și eu ce trebuie sa consum după antrenament, problema este ca merg la sala seara intre 7-9 ( fac aerobic, exercitii cu greutati si banda 1 ora jumate zilnic în total). Vreau sa slăbesc câteva kg.(5,6)și definire. Adica vreau sa topesc toata grasimea ?.Ce suplimente recomanzi și cand trebuiesc luate. Mentionez ca am citit o gramada de articole care m-au zapacit mai mult decat sa ma lamureasca ceva concret. Mulțumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.