Apa cu lamaie: de ce ar trebui s-o bei dimineata

7
38443

Apa cu lamaie bauta dimineata te trezeste mai ceva ca o cafea tare, ajuta digestia si detoxifierea naturala a corpului. Mai mult decat atat, lamaile au o cantitate insemnata de vitamine (C si B), calciu, fier,magneziu, potasiu, enzime, antioxidanti si fibre.

Daca esti ca mine, mereu in cautare de trucuri pentru imbunatatirea starii generale de sanatate, poti sa te opresti din cautat. Consumul de apa calduta cu lamaie dimineata este o rutina simpla cu efecte miraculoase asupra sanatatii.

Daca te-ai intrebat vreodata la ce te-ar putea ajuta sa bei apa cu lamaie, regasesti mai jos principalele motive pentru care eu o fac:

  1. Imbunatateste digestia – Sucul de lamaie are o structura similara cu sucurile gastrice, ajuta la eliminarea toxinelor din tractul digestiv, imbunatateste digestia si ajuta in balonare si arsuri gastrice. Daca ai probleme cu constipatia, aceasta rutina te poate ajuta, intrucat stimuleaza productia de bila si hidrateaza colonul.
  2. Da un impuls sistemului imunitar – Datorita continutului mare de vitamina C, consumul apei cu lamaie intareste sistemul imunitar si ajuta in lupta cu raceala si gripa. Insa nu doar vitamina C este importanta pentru un sistem imunitar puternic, fierul este si el un nutrient semnificativ si lamaia are capacitatea de a absorbi mai mult fier din alimentele pe care le mananci.
  3. Hidrateaza corpul – Lamaile fac apa simpla mult mai interesanta 🙂 Daca nu iti place sa bei apa, s-ar putea sa iti placa destul de mult in combinatie cu lamaie. Asadar, poti consuma apa cu lamaie pe durata intregii zile, nu doar dimineata.
  4. Iti da energie – Nu am glumit la inceputul articolului cand am zis ca are un efect similar cu cafeaua. Apa cu lamaie nu doar ca iti da energie dar iti si imbunatateste starea, lucru destul de important la inceput de zi.
  5. Da un aspect placut pielii – Lamaia este o resursa bogata de antioxidanti care previn actiunea devastatoare a radicalilor liberi, cei responsabili de imbatranirea prematura. De asemenea, vitamina C ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si previne formarea ridurilor.
  6. Reduce inflamatia – Lamaia are abilitatea de a reduce inflamatia care, asa cum stim, sta la baza tuturor bolilor.
  7. Ajuta in slabire – Nu iti imagina acum ca vei bea apa cu lamaie si slabesti 2 kilograme intr-o saptamana, dar te va ajuta daca pe langa asta vei continua sa mananci sanatos si sa faci sport. Apa cu lamaie te poate ajuta sa „tai” poftele si sa iti dea o stare de satietate cand mananci, in acest fel mancand mai putin.
  8. Alcalinizeaza corpul – Cu toate ca lamaia este acida, este una dintre cele mai alcaline surse de pe pamant. Un mediu prea acid poate cauza inflamatie, obezitate si poate duce la boli grave.
  9. Curata organismul de toxine – Lamaile ajuta intregul organism sa elimine mai multe toxine si sa previna deteriorarea celulelor, tesuturilor si organelor. Stimuleaza ficatul sa produca mai multe enzime si sa lucreze mult mai eficient. Sucul de lamaie este diuretic si pastreaza tractul urinar curat si fara toxine si de asemenea schimba nivelul PHului descurajand inmultirea bacteriilor.
  10. Excelent impotriva stresului  – Nivelul ridicat de potasiu si magneziu are efecte benefice asupra creierului si sistemului nervos, fiind de mare ajutor atunci cand ai o depresie sau esti intr-o perioada stresanta. De asemenea, iti confera o claritate mentala si te ajuta sa te concentrezi mai usor.

Daca nu ai posibilitatea de a consuma lamai organice, iti recomand sa cureti lamaia de coaja inainte sa o pui in apa.

Stiu ca in Romania nu prea ai de unde sa iei organice (si daca ai, sunt super scumpe), dar stiu ca mai sunt unii dintre voi care au lamai acasa. Eu am fost uimita cand am gasit aici lamai organice si nu foarte scumpe.

7 COMENTARII

  1. Chiar trec printr-o perioada stresanta.Poate apa cu lamaie imi va „indulci” putin perspectivele :))
    Mia-m cumparat un storcator de fructe si legume ca sa imi fac sucuri naturale.Problema este ca l-am folosit doar 3 zile pentru ca m-am plictisit sa tot spal la el. Si asta pentru ca imi fac sucuri doar cat sa beau atunci pe moment si atunci trebuie sa il si spal,ca altfel se usuca pulpa aia pe sita si naiba mai poate sa o curete.
    As putea folosi cumva tehnica pe care o folosesc bunicile la gemuri sau zacusca? cu borcanele de sticla sterilizate si inchise ermetic? Asa mi-as putea face suc pentru intreaga zi,sa nu mai stau sa spal toata ziua la aparatul ala.
    Stiu ca isi pierde propietatile daca pun pur si simplu intr-o sticla de plastic pentru mai tarziu si ca trebuie baut imediat.Dar ma intrebam daca asta cu borcanul de sticla merge…

  2. Detoxifierea organismului este un termen de mare actualitate însă utilizarea lui este de cele mai multe ori eronată. Substanțe toxice sunt și substanțele chimice toxice precum metalele grele, unii aditivi alimentari sau citostaticele însă acestea nu au caracterul științific propriu-zis de toxine. Tratamentele de detoxifiere propuse de medicina alternativă care se referă la indepărtarea „toxinelor” din organism prin diverse tratamente naturiste sau prin Yoga, nu au nicio bază științifică, întrucât substanțele toxice produse prin metabolism (uree, acid uric, resturi metabolice) sunt eliminate cu succes de către rinichi sau prin neutralizarea lor de către ficat.

    • Total de acord! Sa ne uitam la consumatorii de alcool (in stare de ebrietate extrema) care au capacitatea sa se recupereze in 1-2 zile multumita proceselor de detoxifiere din ficat/rinichi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.