
Va propun o supa pe cat de delicioasa, pe atat de sanatoasa. Se face relativ repede, daca lasi lintea in apa cateva ore bune (fierbe mai repede).
Ingrediente
- 1 buc. ceapa
- 2 buc. morcov
- 1 buc. pastirnac
- 2 buc. radacina patrunjel
- 1/2 buc. telina
- 1-2 catei usturoi
- 250-300 gr. linte
- 20 gr. unt
- o crenguta cimbru
- sare
- 2 l apa
- piper
- 1 buc. cartof (optional, daca o vreti mai cremoasa)
Mod de preparare
Se alege lintea, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat/spalat si cimbrul. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cind totul este bine fiert, se paseaza totul (in reteta originala se pasa numai lintea si ceapa, insa e pacat de vitaminele din celelalte legume). Se topeste untul la foc mic, se adauga legumele pasate si se amesteca bine.
Dupa ce s-au inabusit usor, se subtiaza cu zeama in care au fiert. Se mai lasa sa fiarba 15-20 min. si se adauga usturoiul pisat, sare si piper.
Se serveste cu mult patrunjel deasupra.