Salata De Conopida Low-Carb

    0
    3640

    Fiind in sezon, in ultima perioada am „abuzat” de salata de conopida. Este extrem de delicioasa si hranitoare, motiv pentru care m-am gandit sa o impartasesc cu voi.

    Salata De Conopida Low-Carb
    Imprima reteta
    Potrivita pentru orice dieta, aceasta salata este sanatoasa, hranitoare si usor de facut.
    Portii Timp de preparare
    3 Persoane 20 minute
    Timp de gatire
    10 minute
    Portii Timp de preparare
    3 Persoane 20 minute
    Timp de gatire
    10 minute
    Salata De Conopida Low-Carb
    Imprima reteta
    Potrivita pentru orice dieta, aceasta salata este sanatoasa, hranitoare si usor de facut.
    Portii Timp de preparare
    3 Persoane 20 minute
    Timp de gatire
    10 minute
    Portii Timp de preparare
    3 Persoane 20 minute
    Timp de gatire
    10 minute
    Ingrediente
    • 1 buc Conopida medie
    • 1 buc Avocado
    • 6 buc oua
    • 4 linguri iaurt grecesc
    • 1 lingura mustar
    • 3 tulpini telina
    • 1 legatura/mana patrunjel, kale, ruccola
    Portii: Persoane
    Etape
    1. Conopida se gateste la abur sau se fierbe pana intra furculita cu usurinta in conopida. Apoi se taie cat de marunt se doreste. Ouale se pun la fiert.
    2. Avocado se amesteca cu o lamaie si se paseaza cu furculita pana dobandeste consistenta unei creme. Se adauga iaurtul, mustarul, sarea, piperul si oregano (sau alte condimente preferate), se amesteca bine si se pune peste conopida gatita.
    3. Tulpinile de telina si frunzele (patrunjel, kale, ceapa verde etc) se taie cat de marunt se poate si se adauga peste celelalte ingrediente. Ouale se taie rondele (sau dupa preferinta) si sa adauga la salata.
    4. Se amesteca toate ingredientele si se serveste.
    Notitele retetei

    Conform Wikifood.ro, conopida contine multe substante nutritive cu efecte puternice, antioxidantii, agentii antiinflamatori si de detoxifiere. Ca o particularitate, conopida este bogata in glucosinol, fitochimicale care se transforma in compusi numiti izotiocianati (cum ar fi sulforafan), care ajuta la activarea enzimelor de detoxifiere in organism.

    Totodata, este o sursa excelenta de Vitamina C dar si de mangan, care este implicat in reactiile antioxidante produse in organism. La toate acestea se adauga continutul mare de fibre si incarcatura calorica scazuta. Cercetari avand in centrul atentiei conopida, au asociat consumul regulat de legume din familia cruciferelor cu o incidenta mai mica a anumitor tipuri de cancer, in special a celui mamar.

    Mai jos instructiuni foto pas cu pas.

    salata de conopida

     

    Partajeaza reteta

     

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.