Placinta cu mere fara zahar si gluten
Placinta cu mere fara zahar si fara gluten este extrem de usor de facut si este potrivita pentru orice ocazie.
  • SpecificDesert
Portii Timp de preparare
10portii 30minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40minute 20minute
Portii Timp de preparare
10portii 30minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40minute 20minute
Ingrediente
  • 950grame faina de migdale
  • 1/2lingurita sare
  • 4linguri ulei de cocosextravirgin (organic daca se poate)
  • 2buc ouamai maricele
  • 2kg merezemoase
  • 1lingura scortisoara
  • 1/2lingurita nucsoara
  • 1/4lingurita cuisoare
  • 2linguri stevia/xylitol/sirop de artaroptional
Etape
  1. BLATUL: Se amesteca faina de migdale, sarea, uleiul de cocos si ouale si se „framanta” usor cu mana pana rezulta un aluat usor faramicios. Optional poti pune si putina stevia, pentru a fi mai dulce. Aluatul obtinut se imparte in 2 parti: una mai mare si una usor mai mica (pentru partea de deasupra). Bucata mai mare de aluat se pune in tava si se intinde cu degetele (se apasa usor pana acopera toata tava). Se inteapa din loc in loc cu furculita. Nu te descuraja daca blatul pare ca se faramiteaza. Preseaza usor cu degetele si din aproape in aproape vei reusi. Nu este necesar sa o precoci inainte de a pune merele dar daca vrei, pune-o la cuptor 5-10 minute la 180 de grade.
  2. COMPOZITIA: Se curata merele, se dau pe razatoare si se storc de zeama. Apoi se adauga condimentele (scortisoara, cuisoare, nucsoara) si optional stevia/xylitol/sirop de artar. Se amesteca cu mana pentru a se patrunde toate aromele si se pune in tava peste blat. Deasupra merelor trebuie asezata cealalta parte de blat. Fie faci un blat uniform si il pui peste mere fie faci fasii de aluat pe care le pui peste mere formand un grilaj. Ramane la latitudinea ta. Din punctul meu de vedere este mai usor sa faci fasii.
  3. Apoi se pune in cuptorul preincalzit la 180-200 grade C 40-45 de minute pana cand capata o crusta frumoasa. Se lasa se se „odihneasca” 20-30 de minute inainte de servire.
Notitele retetei

*Eu am folosit faina alba de migdale. Adica, atunci cand au fost macinate pentru a rezulta faina, s-au folosit migdale decojite.