Briose cu afine – paleo, fara gluten, baby-friendly
Reteta acesta de briose cu afine este extrem de rapid de facut, sanatoasa si hranitoare. Dupa ce am facut prima oara am inceput sa pun si alte fructe in loc de afine (zmeura) si am adaugat si nuci deasupra. Un succes de fiecare data. Mie mi-au iesit aproximativ 6 briose din cantitatile de mai jos, deci ai grija sa dublezi ingredientele daca vrei mai multe briose. Si o sa vrei 🙂
  • SpecificDesert
Portii Timp de preparare
6briose 10minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25minute 10 minute
Portii Timp de preparare
6briose 10minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25minute 10 minute
Ingrediente
  • 230grame faina de migdaleapx 16 linguri
  • 1/4lingurita sare
  • 1/2lingurita praf de copt
  • 60ml ulei de cocostopit si racit
  • 60ml sirop de artarapx 4 linguri
  • 3buc oua
  • 1lingurita vanilie
  • 1lingurita coaja de lamaie
  • 230grame afine congelate
Etape
  1. Pre-incalzeste cuptorul la 180 C. Unge tava pentru briose cu putin ulei de cocos.
  2. Intr-un bol amesteca ingredientele uscate: faina de migdale, sarea, praful de copt
  3. Adauga ouale, uleiul, siropul de artar, vanilia, coaja de lamaie si amesteca bine.
  4. Adauga afinele si incorporeaza-le in compozitie (nu amesteca foarte mult daca nu vrei briose mov).
  5. Pune compozitia in forme si pune-le in cuptor pentru 25 de minute.
  6. Lasa-le sa se „odihneasca” 15 minute inainte de a termina tava 🙂
Notitele retetei

Eu am separat galbenusurile de albusuri si albusurile le-am batut spuma si le-am incorporat la final, inainte de afine. Mi se pare ca briosele ies mai pufoase asa.

Reteta este preluata de pe Gluten Free Palate.