September challenge: 200 de genuflexiuni si 0 zahar

3
4640

Dupa vara care se cam incheie, toata lumea incepe usor usor sa se indrepte spre sala de sport si spre „dieta”.

Asa cum am facut si in trecut, va provoc luna aceasta la un maraton de genuflexiuni si la toleranta zero fata de orice contine zahar. Cu siguranta va fi greu, insa daca ar fi usor sa fii slab, toata lumea ar avea patratele 🙂

Cum facem?

Provocarea nr.1: Genuflexiunile (Squats)

  • 4 zile pe saptamana, prima zi se incepe cu 40 de genuflexiuni consecutive; a doua zi se fac 50, a treia zi se fac 60, a patra zi se fac 70 si tot asa pana la 200. Eu voi lucra la clasele pe care le am la Pure Jatomi Fitness din Afi Cotroceni in zilele de luni, marti, joi si sambata. Pastrand aceasta schema, pana la finalul lunii vom face 200 de genuflexiuni consecutive. Dupa saptamana 2, ai voie sa faci 2 pauze intre repetari.
  • Modul de executie : talpile pe sol, picioarele un pic mai departate decat nivelul umerilor, genunchii nu depasesc varful picioarelor atunci cand te lasi cu sezutul in spate. Exact ca in figura de mai jos.

Provocarea nr. 2: FARA ZAHaR

  • Nu se accepta niciun fel de zahar rafinat (nici in cafea, nici din alte alimente). Asadar, mare atentie la etichete!
  • Putem inlocui zaharul cu stevia, xylitol, eritritol

As adauga la aceasta provocare urmatoarele „reguli” pentru a vedea pe corpul tau modificari insemnate:

  • renunta la orice fel de fainoase (da, inclusiv paine!)
  • mananca o sursa de proteina la fiecare masa
  • bea ceai verde
  • bea muuulta apa in fiecare zi
  • nu consuma cantitati industriale de fructe (trateaza-le ca pe desert)
  • tine consumul de grasimi sub 25% din totalul caloriilor zilnice
  • fa miscare dincolo de provocarea de mai sus (minim 3 ori pe saptamana)

Te astept aici sau pe facebook sa impartasim experientele,  retetele (fara zahar) si tentatiile 🙂

 Accepti provocarea?

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.