M-am gandit sa pregatesc negrese. Nici acum dupa ce am testat prajitura asta, tot nu imi vine sa cred din ce sunt facute 🙂
A iesit incredibil, nicio diferenta fata de prajitura clasica cu faina si zahar. Este foarte simpla, sanatoasa, nutritiva si nu lasa sentimente de vinovatie.
Ingrediente necesare
- 400g fasole neagra
- 3 oua
- 150g cacao
- 4 lingurite Stevia (sau mai multa daca iti place mai dulce)
- 1/2 lingura cafea sau cafea solubila (eu am pus solubila)
- 3 linguri lapte de cocos
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita vanilie, 1 lingurita rom
- 1 lingura zeama de lamaie
- o cana de visine sau alte fructe (eu am pus zmeura)
- 1/2 lingura ulei de cocos pentru tava
- ciocolata neagra pentru glazura (optional)
Instructiuni:
- Fasolea se pune la inmuiat pe durata noptii sau macar 4-5 ore. Se spala si se pune la fiert.
- Dupa ce a fiert fasolea si s-a racit partial, se adauga toate celelalte ingrediente si se blend-uieste cu spor pana are consistenta unei smantani mai groase.
- Se pune in tava unsa cu ulei in prealabil si se adauga fructele.
- Se baga in cuptorul preincalzit si se incearca cu scobitoarea peste apx. 35 de minute. Eu am pus-o la 180 de grade.
- Dupa ce se raceste poti topi ciocolata neagra (eu am avut una neagra 100% de care vroiam sa scap) si adauga deasupra.
Pofta buna! 🙂
Tot aveam eu ramase niste boabe de fasole neagra. M-am speriat cand am fiert-o(toata apa era neagra) si am abandonat orice alta pregatire… 😛
Am avut aceasi reactie ca tine cand am vrut sa fac o mancarica de fasole. Nu prea avea aspect „comercial” :)))
:-))))) Chiar deloc! Am zis ca daca fac ciorba/mancare din asta nu va manca nimeni. Sunt curioasa cum va fi negresa…must try it!
PS: vrem si buton de print pentru reteta! 🙂
Se face 🙂
Facut! Acum se poate descarca in format PDF, gata de print, orice articol de pe site (linkul apare in subsolul fiecarui articol).
O sa incerc reteta. As dori si eu niste retete cu putini carbohidrati (tin dieta cu 20g carbohidrati pe zi). Va multumesc. Pupici
Sunt foarte putine retete cu un continut foarte mic de carbohidrati, insa cauta pe siteul nostru si vei gasi retete care sa fie aproape de ceea ce cauti tu (clatite proteice, crema de zahar ars fara zahar etc)
Doresc sa incerc si eu aceasta receta, imi spuneti va rog frumos cata apa ati pus la fasole si cate grame de fasole ati folosit? A si cat timp e necesar sa fiarba fasolea?
Eu am folosit apx 300 de grame de fasole. Apa am pus cat sa acopere fasolea si a fiert in aproximativ 2 ore. Insa nu este un timp fix de fierbere, trebuie sa incerci fasolea sa fie fiarta bine.
Fara oua se poate? Sau exista ceva care sa inlocuiasca ouale? Eu tin post si mi se pare atragatoare totusi prajiturica de incercat 😀 Ma gandesc ca nu creste sau nu se leaga bine fara oua…
Poti incerca 🙂
Am vazut ca se poarta „egg replacement”, te sfatuiesc sa cauti pe internet. Este o combinatie de seminte chia si apa si se pare ca inlocuieste oul in retete.
Aquafaba (apa din conservele de naut) inlocuieste ouale. 🙂
Eu o faceam cu faina de migdale si nuci , nu imi vine sa cred ca este facuta cu fasole neagra , are gust bun ………o pot incerca cu linte neagra ,am in casa…….nu are gust de fasole? are gust de prajitura? imi este imposibil sa cred……..:):)te pop