M-am gandit sa pregatesc negrese. Nici acum dupa ce am testat prajitura asta, tot nu imi vine sa cred din ce sunt facute 🙂

A iesit incredibil, nicio diferenta fata de prajitura clasica cu faina si zahar. Este foarte simpla, sanatoasa, nutritiva si nu lasa sentimente de vinovatie.

Ingrediente necesare

  • 400g fasole neagranegresa fara faina
  • 3 oua
  • 150g cacao
  • 4 lingurite Stevia (sau mai multa daca iti place mai dulce)
  • 1/2 lingura cafea sau cafea solubila (eu am pus solubila)
  • 3 linguri lapte de cocos
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita vanilie, 1 lingurita rom
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • o cana de visine sau alte fructe (eu am pus zmeura)
  • 1/2 lingura ulei de cocos pentru tava
  • ciocolata neagra pentru glazura (optional)

Instructiuni:

  1. Fasolea se pune la inmuiat pe durata noptii sau macar 4-5 ore. Se spala si se pune la fiert.
  2. Dupa ce a fiert fasolea si s-a racit partial, se adauga toate celelalte ingrediente si se blend-uieste cu spor pana are consistenta unei smantani mai groase.
  3. Se pune in tava unsa cu ulei in prealabil si se adauga fructele.
  4. Se baga in cuptorul preincalzit si se incearca cu scobitoarea peste apx. 35 de minute. Eu am pus-o la 180 de grade.
  5. Dupa ce se raceste poti topi ciocolata neagra (eu am avut una neagra 100% de care vroiam sa scap) si adauga deasupra.

Pofta buna! 🙂

Aboneaza-te!
Primeste gratis noutati direct in casuta ta de mail!

14 COMENTARII

    • Sunt foarte putine retete cu un continut foarte mic de carbohidrati, insa cauta pe siteul nostru si vei gasi retete care sa fie aproape de ceea ce cauti tu (clatite proteice, crema de zahar ars fara zahar etc)

  1. Doresc sa incerc si eu aceasta receta, imi spuneti va rog frumos cata apa ati pus la fasole si cate grame de fasole ati folosit? A si cat timp e necesar sa fiarba fasolea?

    • Eu am folosit apx 300 de grame de fasole. Apa am pus cat sa acopere fasolea si a fiert in aproximativ 2 ore. Insa nu este un timp fix de fierbere, trebuie sa incerci fasolea sa fie fiarta bine.

  2. Fara oua se poate? Sau exista ceva care sa inlocuiasca ouale? Eu tin post si mi se pare atragatoare totusi prajiturica de incercat 😀 Ma gandesc ca nu creste sau nu se leaga bine fara oua…

  3. Eu o faceam cu faina de migdale si nuci , nu imi vine sa cred ca este facuta cu fasole neagra , are gust bun ………o pot incerca cu linte neagra ,am in casa…….nu are gust de fasole? are gust de prajitura? imi este imposibil sa cred……..:):)te pop

Lasă un răspuns la Madalina Renunțați la răspuns

Please enter your comment!
Please enter your name here