Indicele glicemic

10
6026

Indicele glicemic a fost descoperit in 1981 de o echipa condusa de dr. David Jenkins de la Universitatea din Toronto ca o referinta pentru persoanele care sufereau de diabet. IG masoara nivelul zaharului din sange bazat pe un consumul de dupa post sau abstinenta de la mancare.

Standard, glucoza are indice glicemic 100. Daca o persoana consuma alimente cu un index de 60, nivelul zaharului din sange creste in doua ore cu 60%, raportat la ingerarea unei cantitati similare de glucoza pura.

Alimentele cu indice glicemic mare (>70) scad performanta sportiva datorita productiei mari de insulina, favorizand depunerea de tesut adipos. Acest tip de alimente trebuie reduse intrucat cresc nivelul insulinei si reduc glucagon-ul inhiband astfel corpul sa arda grasimile. Glucagon-ul este un hormon fabricat natural in pancreas; acesta elibereaza glucoza din ficat ducand la ridicarea glucozei din sange. Cel mai bine este sa limitati alimentele cu indice glicemic mare si cand se intampla sa mancati astfel de alimente combinati-le cu proteine si grasimi.

Mai jos gasiti o lista de alimente cu IG mic, mediu si mare (luate de aici):

Acum ca am lamurit si asta, citeste continuarea

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.