Grasimea bruna, activata de temperaturi joase, ar putea ajuta in procesul de slabire

0
1462

Pentru majoritatea oamenilor, grasimea este o povara. Chiar nu conteaza unde o avem, sub forma de celulita sau pe vene – pur si simplu nu o vrem.

S-a dovedit stiintific faptul ca mecanismele corpului nostru pot fabrica o forma unica de tesut adipos care actioneaza intr-un mod remarcabil fata de celelalte: in loc sa depoziteze excesul de energie, aceasta grasime de fapt ajuta la arderea ei.

Conform Jurnalelor de Medicina, grasimea bruna a fost confirmata mai intai la rozatoare, la copii mici si in cantitati nu foarte mari la oameni. Principalul scop al acestui tip de grasime este sa regleze temperatura corpului si pentru a realiza aceasta actiune, celulele ard cantitati mari de glucoza, combustibilul corpului, si elibereaza aceasta energie ca si caldura.

Pe masura ce oamenii imbatranesc, corpul lor se obisnuieste cu reglarea temperaturii corporale, asadar depozitele de grasime bruna scad si in timp acestea sunt inlocuite de cele de grasime alba. Conform cercetarilor, adultii au cea mai mare cantitate de grasime bruna in jurul gatului si in zona pieptului, care se activeaza la temperaturi scazute mai ales daca sunt insotite de miscare.

Cercetarile sustin faptul ca grasimea bruna din organism ar putea ajuta arderea mai multor calorii, chiar si in lipsa practicarii unui sport in mod regulat; adultii mai slabi au cantitati mai mari de astfel de grasime, femeile fiind avantajate. S-a demonstrat faptul ca 50 grame de astfel de tesut adipos poate arde pana la 20% din necesarul zilnic de calorii al unei persoane.

In ciuda tuturor acestor cercetari, asta nu inseamna ca ne putem baza DOAR pe existenta acestor celule. Trebuie in continuare sa facem sport, sa avem o dieta echilibrata si sa nu facem excese. Vestea buna, este sa acum avem motiv sa dam zapada din fata casei si sa ne bucuram ca astfel activam grasimea bruna care ne ajuta sa slabim.

SURSĂWikipedia
Articolul precedentBeneficiile nucilor asupra sanatatii
Articolul următorSpune NU fast-food-ului
Sunt antrenor certificat de fitness/aerobic & functional training. M-am indragostit de eficienta HIIT (high intensity interval training) in slabire si tonifiere. Scriu pe sportaholic.ro despre slabire sanatoasa, nutritie si antrenamente eficiente. Scrie-mi pe ina@sportaholic.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.