Cum ar trebui mancata carnea

0
1981

Pe scurt: cu cat mai multe legume verzi.

Alcalin vs Acid

Organismul nostru este construit sa functioneze in regim alcalin. De fiecare data cand il destabilizam (efort, alimentatie) el trece in regimul „acid”. Aciditatea este favorizanta pentru toate problemele binecunoscute (ingrasare, oboseala, boli digestive, cardio-vasculare etc.).

Modalitatea de trecere rapida inapoi in starea alcalina este consumul de legume verzi, de exemplu: broccoli, conopida, spanac verde, castravete, ceapa. Gasiti o lista intreaga pe net, nu are sens sa dezvolt aici.

Carnea merge cu broccoli

Am pregatit un piept de pui la cuptor  fara sa il rumenesc (prajeala, crusta crocanta sau gratarul sunt lucruri de care stau deoparte din pricina aportului mare de substante toxice aduse de aceste metode preparare). Am pus un pic de condimente speciale pentru pui de care am avut grija sa nu se arda.

Langa el am pus o garnitura de broccoli oparit, stropit cu usturoi si seminte de chia, despre care Ina a scris aici

Salata verde cu germeni

Am asezat, langa, o salata bogata cu:

Acum ca am lamurit si asta, citeste continuarea

  • frunze de spanac proaspat
  • germeni de broccoli, varza rosie si rapita
  • salata verde
  • ridichi si ceapa verde
  • lamaie si ulei din samburi de struguri

Mancam paine, dar inteligent

Cand am multe „frunze” la masa, incerc sa completez cu paine facuta in casa, consumata cu moderatie. Painea pe care mi-o prepar este facuta din:

  • faina de secara
  • seminte de in, susan, mac
  • seminte de floarea soarelui
  • drojdie naturala

Evident, inainte s-o consum inlatur coaja (faina arsa are indice glicemic mare).

E o masa extrem de folositoare, mai ales pentru alcalinizarea corpului in urma consumului de proteina animala (carne de pui). Merge bine in zilele de recovery, intre zile cu antrenamente intense.

Evident, ordinea in care am mancat a fost: carne -> salata + 50 gr paine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.