Cheescake cu ciocolata, cocos si avocado

0
3195

Reteta „furata” de pe blogul bunei mele prietene, Daniela Niculi. Gasiti pe siteul ei foarte multe retete sanatoase, pline de nutrienti si extrem de creative. De asemenea, Dana este si un fotograf exceptional, pozele de pe site sunt facute 100% de ea.

Cu permisiunea Danei, redau reteta de cheesecake mai jos. Va invit sa vizitati blogul www.danielaniculi.com pentru a vedea pas cu pas cum se realizeaza (cu poze, evident):

INGREDIENTE PENTRU BLAT

  • 200 grame curmale
  • 100 grame nuca de cocos

INGREDIENTE PENTRU CREMA

  • 500 grame mascarpone
  • sucul de la 1 lime
  • 200 grame ciocolata neagra
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 100 ml lapte de cocos ( neindulcit)
  • 2 avocado

INGREDIENTE PENTRU JELEU

  • 1 cana coacaz rosu ( se pot folosi si fructe de padure)
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita gelatina

DECOR

  • capsuni
  • fulgi de ciocolata alba

MODALITATE DE PREPARARE A BLATULUI

Incepem cu blatul, la care avem nevoie de curmale ce se hidrateaza pe timpul noptii. Nuca de cocos se curata de coaja si se mixeaza pana se obtin fulgi de cocos.

Curmalele impreuna cu fulgii obtinuti se mixeaza pentru a obtine o textura cremoasa. Pasta obtinuta se intinde uniform intr-o tava cu pereti detasabili cu diametrul de 25 cm. Pana facem crema, blatul se pastreaza in frigider.

MODALITATE DE PREPARARE A CREMEI

Pentru crema se topeste ciocolata pe baie de abur, amestecand continuu.

Crema de mascarpone se amesteca cu laptele de cocos si sucul de lime. Se adauga cei 2 avocado pe care ii mixam in prealabil cu ajutorul unui blender vertical. Continuam sa amestecam cu telul pentru ca toate ingredientele sa se omogenizeaza. Se adauga ciocolata topita si cele 2 linguri de pudra de cacao si continuam sa amestecam pana se obtine o crema fina.

Compozitia se adauga peste blatul de curmale, se finiseaza cu o spatula si se lasa la frigider. Din acest moment, consideram ca tortul este gata.

Ii pregatim jeleul acrisor pentru a finaliza frumos acest cheescake cu ciocolata.

MODALITATE DE PREPARARE A JELEULUI:

Am folosit coacaz rosu congelat, pe care a avut grija mama mea iubita sa mi-l ambaleze frumos pentru a ma bucura intreg sezonul rece de bunatatile verii si de antioxidanti puternici. Puteti folosi orice alte fructe de padure.

Acum ca am lamurit si asta, citeste continuarea

Punem apa intr-un vas la incalzit, cand incepe sa clocoteasca adaugam fructele si lasam pe foc 10 minute.

Dupa acest timp, se scot fructele pe care le mixam cu blenderul. Gelatina se dizolva in sucul in care a ramas de la fructe si se adauga peste piureul obtinut. Se lasa sa se raceasca dupa care se toarna peste cheescake.

Voi testa si eu reteta de cheesecake si voi impartasi cu voi rezultatele. Nu am nicio indoiala ca reteta Danei este extrem de delicioasa, de aceea raman in continuare fidela siteului si paginii de Facebook. Va invit sa o urmariti si sa gatiti retetele ei sanatoase si nutritive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.