O intrebare pe care mi-am pus-o si eu, chiar mi-am luat si un timer special.
De fapt era atat de simplu sa fierbi un ou incat sa ramana moale si sa isi pastreze perfect proprietatile nutritionale.
Am mai scris pe site despre cat de bune sunt ouale si cata proteina are un ou. Trebuie sa stii ca ouale sunt alimentul perfect, au nutrienti, vitamine si proteine si sunt delicioase. Insa , daca sunt prea mult timp tinute pe aragaz, s-ar putea sa distrugi aceste proprietati.
Asadar, pune ouale pe foc in apa cat sa le acopere. Cand clocoteste apa, opreste focul si pune o farfurie deasupra. In 10-12 minute clateste-le cu apa rece (sa se ia coaja usor) si bucura-te de savoarea unui ou cu toti nutrientii.
Buna ziua!
Eu le tin in apa clocotind 3 minute si abia dupa aceea oprec focul. Ies „cleioase”. Nu e bine asa?
Este foarte bine asa 🙂