TABATA: Antrenament eficient pentru slabire

6
5006

Desi pare incredibil, pentru un corp de invidiat trebuie sa alocati doar 4 minute pe zi de antrenament intens. La baza acestui antrenament, inventatorul acestuia a stabilit doar 4 minute de antrenament intens (eu recomand 12).

Tabata Training a fost descoperit de dr. Izumi Tabata si o echipa de cercetatori de la Institutul National de Fitness si Sport din Tokyo. Dincolo de faptul ca in Tokyo exista un astfel de institut, dr. Tabata a descoperit ca acest tip de antrenament pe intervale (de timp) da rezultate mai bune decat antrenamentul aerobic clasic.

Este un antrenament foarte bun pentru cei care vor sa isi creasca rezistenta, sa slabeasca si daca se lucreaza si cu greutati sa isi creasca masa musculara.
Antrenamentul Tabata clasic are 4 minute, pe care il recomand tuturor incepatorilor, urmand ca apoi sa cresteti gradual numarul de minute. Oricum ar fi, o sa vi se para cele mai lungi 4 minute din viata voastra.

Regula este simpla: dai tot ce poti timp de 20 de secunde, te odihnesti 10 secunde si repeti totul de 8 ori (asta pentru intervalul de 4 minute). Secretul acestui tip de antrenament este ca in acel interval de 20 de secunde faci cat mai multe repetari posibile. Aveti nevoie de un ceas/timer care sa cronometreze exact intervalele.

Puteti sa va cumparati online Gymboss interval timer sau daca aveti un smartphone, aveti acolo mai multe aplicatii de acest gen.

Un exemplu de antrenament Tabata cu mine, oarecum modificat, vezi mai jos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.