12 beneficii ale consumului de avocado asupra sanatatii

0
8664
Avocado sandwich on dark rye bread made with fresh sliced avocados from above

1Avocado este incredibil de nutritiv

Ceea ce numim „avocado” este fructul pomului de avocado numit Persea americana (1).

Acest fruct este apreciat pentru valoarea nutritivă ridicată și se adaugă la tot felul de feluri de mâncare datorită gustului său bun și texturii bogate. Acesta este ingredientul principal în guacamole.

In zilele noastre, avocado a devenit o mâncare incredibil de populară printre toti cei care suntem interesati de sănătate. Este deseori menționat ca o super-hrană … lucru care nu este surprinzător având în vedere proprietățile sale nutritive (2).

Există multe tipuri de avocado, iar forma (de la forma de pară la rotundă) și culoarea (de la verde la negru) pot varia. Ele pot cântări, de asemenea, oriunde de la 220 grame la 1,4 kg.

Cel mai popular tip este numit Hass avocado.

Acesta este adesea numit „pere de aligator”, care este foarte descriptiv deoarece tinde să fie în formă de pară și să aibă piele verde, bumpy … ca un aligator 🙂

Miezul galben-verde din fruct este mâncat, însă coaja și semințele sunt aruncate.

Fructele de avocado sunt foarte hrănitoare și conțin o gamă largă de substanțe nutritive, inclusiv 20 de vitamine și minerale diferite.

Iată câteva dintre cele mai abundente substanțe nutritive, într-o singură servire de 100 grame (3):

Acum ca am lamurit si asta, citeste continuarea

  • Vitamina K: 26% din doza zilnica recomandata (DZR).
  • Folat (acid folic): 20% din DZR.
  • Vitamina C: 17% din DZR.
  • Potasiu: 14% din DZR.
  • Vitamina B5: 14% din DZR.
  • Vitamina B6: 13% din DZR.
  • Vitamina E: 10% din DZR.

De asemenea, conține cantități mici de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor, vitamina A, B1 (tiamină), B2 (riboflavină) și B3 (Niacin).

Avocado aduce un aport de 160 de calorii, 2 grame de proteine și 15 grame de grăsimi sănătoase. Deși conține 9 grame de carbohidrați, 7 dintre acestea sunt fibre, deci există doar 2 grame nete de carbohidrați „net”.

Avocado nu conține colesterol sau sodiu și au conținut scăzut de grăsimi saturate. Eu personal nu cred că contează, dar acesta este unul dintre motivele pentru care fructele de avocado sunt favorizate de mulți experți „old school”, care încă cred că aceste lucruri sunt în mod inerent dăunătoare.

Inapoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.