Va propun o supa pe cat de delicioasa, pe atat de sanatoasa. Se face relativ repede, daca lasi lintea in apa cateva ore bune (fierbe mai repede).

Ingrediente

1 buc. ceapa
2 buc. morcov
1 buc. pastirnac
2 buc. radacina patrunjel
1/2 buc. telina
1-2 catei usturoi
250-300 gr. linte
20 gr. unt
o crenguta cimbru
sare
2 l apa
piper
1 buc. cartof (optional, daca o vreti mai cremoasa)

Mod de preparare

Se alege lintea, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat/spalat si cimbrul. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cind totul este bine fiert, se paseaza totul (in reteta originala se pasa numai lintea si ceapa, insa e pacat de vitaminele din celelalte legume). Se topeste untul la foc mic, se adauga legumele pasate si se amesteca bine. Dupa ce s-au inabusit usor, se subtiaza cu zeama in care au fiert. Se mai lasa sa fiarba 15-20 min. si se adauga usturoiul pisat, sare si piper.

Se serveste cu mult patrunjel deasupra.

Aboneaza-te!
Primeste gratis noutati direct in casuta ta de mail!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here