Placinta cu mere fara zahar si gluten

    2
    3147

    Caut in permanenta noi si noi retete fara zahar si fara gluten pentru a putea savura un desert fara sentimentul de vinovatie care parca il precede mereu. Nu-i asa ca esti in asentimentul meu?

    Placinta cu mere fara zahar si fara gluten pe care am facut-o de curand este extrem de usor de facut, delicioasa, plina de vitamine, minerale si grasimi sanatoase.

    Blatul pentru prajitura de mai jos poate fi folosit si pentru alte placinte, de dovleac de exemplu.

    Asa cum am scris si aici, merele sunt extrem de sanatoase si ar trebui sa profitam de ele placinta-cu-mere-fara-zahar-si-fara-glutenacum cand sunt pietele pline de ele. Conform Wikipedia, marul are actiune tonica, diuretica, uricolitica, depurativa, antiseptica, intestinala, hipocolesterolemianta si laxativa. Este indicat in astenie, surmenaj, convalescenta, graviditate, anemie, reumatism, guta, litiaza urica, hepatita, colibaciloza, stari febrile, ulcer gastric, gastrite, insomnie, diabet.

    Despre gluten am explicat aici de ce ne otraveste intestinele si este de evitat.

    Pentru a beneficia de toate beneficiile antioxidate, asigura-te ca folosesti scortisoara ceylon si nu cassia. Citeste despre beneficiile scortisoarei aici.

    Aboneaza-te!
    Primeste gratis noutati direct in casuta ta de mail!
    Placinta cu mere fara zahar si gluten
    Imprima reteta
    Placinta cu mere fara zahar si fara gluten este extrem de usor de facut si este potrivita pentru orice ocazie.
    • SpecificDesert
    Portii Timp de preparare
    10 portii 30 minute
    Timp de gatire Timp de asteptare
    40 minute 20 minute
    Portii Timp de preparare
    10 portii 30 minute
    Timp de gatire Timp de asteptare
    40 minute 20 minute
    Placinta cu mere fara zahar si gluten
    Imprima reteta
    Placinta cu mere fara zahar si fara gluten este extrem de usor de facut si este potrivita pentru orice ocazie.
    • SpecificDesert
    Portii Timp de preparare
    10 portii 30 minute
    Timp de gatire Timp de asteptare
    40 minute 20 minute
    Portii Timp de preparare
    10 portii 30 minute
    Timp de gatire Timp de asteptare
    40 minute 20 minute
    Ingrediente
    • 950 grame faina de migdale
    • 1/2 lingurita sare
    • 4 linguri ulei de cocos extravirgin (organic daca se poate)
    • 2 buc oua mai maricele
    • 2 kg mere zemoase
    • 1 lingura scortisoara
    • 1/2 lingurita nucsoara
    • 1/4 lingurita cuisoare
    • 2 linguri stevia/xylitol/sirop de artar optional
    Portii: portii
    Etape
    1. BLATUL: Se amesteca faina de migdale, sarea, uleiul de cocos si ouale si se "framanta" usor cu mana pana rezulta un aluat usor faramicios. Optional poti pune si putina stevia, pentru a fi mai dulce. Aluatul obtinut se imparte in 2 parti: una mai mare si una usor mai mica (pentru partea de deasupra). Bucata mai mare de aluat se pune in tava si se intinde cu degetele (se apasa usor pana acopera toata tava). Se inteapa din loc in loc cu furculita. Nu te descuraja daca blatul pare ca se faramiteaza. Preseaza usor cu degetele si din aproape in aproape vei reusi. Nu este necesar sa o precoci inainte de a pune merele dar daca vrei, pune-o la cuptor 5-10 minute la 180 de grade.
    2. COMPOZITIA: Se curata merele, se dau pe razatoare si se storc de zeama. Apoi se adauga condimentele (scortisoara, cuisoare, nucsoara) si optional stevia/xylitol/sirop de artar. Se amesteca cu mana pentru a se patrunde toate aromele si se pune in tava peste blat. Deasupra merelor trebuie asezata cealalta parte de blat. Fie faci un blat uniform si il pui peste mere fie faci fasii de aluat pe care le pui peste mere formand un grilaj. Ramane la latitudinea ta. Din punctul meu de vedere este mai usor sa faci fasii.
    3. Apoi se pune in cuptorul preincalzit la 180-200 grade C 40-45 de minute pana cand capata o crusta frumoasa. Se lasa se se "odihneasca" 20-30 de minute inainte de servire.
    Notitele retetei

    Acum ca am lamurit si asta, citeste continuarea

    *Eu am folosit faina alba de migdale. Adica, atunci cand au fost macinate pentru a rezulta faina, s-au folosit migdale decojite.

    Partajeaza reteta

    2 COMENTARII

    1. Buna, Ina! Misto reteta, am sa ma asigur c-o voi incerca.

      Am o intrebare: crezi ca-i pot spori continutul proteic cu cateva 2-3 cupe de whey in pasta de mere? Mi-e frica cu timpul mare de coacere, mi-e sa nu se transforme in cauciuc, cum are tendinta whey-ul.

      Si inca ceva, ai idee de continutul caloric per felie?

      • Cred ca poti sa ii adaugi pudra proteica daca lasi merele mai zemoase si nu le storci prea bine. Incearca si spune-ne si noua 🙂
        Nu am calculat macronutrientii de data asta. Data viitoare promit.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here