Cum sa slabesti hranindu-te sanatos – partea I

31
33083

Stiu ca suna ca la teleshopping, insa se poate. Poti manca sanatos si sa slabesti in acelasi timp sa te simti minunat in fiecare zi. Cum sa slabesti? Cheia este in dieta, in primul rand. Nu agreez termenul de „dieta”, nu am tinut niciodata una si nu pentru ca nu as fi avut nevoie ci pentru ca este GRESIT.

Pentru ca primesc foarte multe mesaje care privesc aspecte ce tin de slabire, alimentatie si ce trebuie facut pentru a slabi, voi incera sa sintetizez aici regulile dupa care ma ghidez si care ma ajuta, alaturi de sport, sa fiu in forma.

Incerc pe cat posibil sa ma hranesc „low-carb”, adica sa minimizez zaharurile si amidonoasele, inlocuindu-le cu alimente bogate in proteine si grasimi sanatoase. Repet, aceasta nu este o dieta care iti arata cum sa slabesti, ci un stil de viata sanatos bazat pe cercetari stiintifice si studii facute ani de zile si mai mult decat atat, testat si pe mine.

Conform Wikipedia, alimentatia low-carb este folosita nu numai in obezitate, dar si pentru a trata diverse boli cronice, cum ar fi: boli cardiovasculare, sindrom metabolic, tensiune ridicata, diabet, epilepsie, sindrom ovarian polichistic etc.

Cum sa slabesti. Ce sa NU mananci (alimente care te imbolnavesc si te ingrasa)

Trebuie sa te feresti de urmatoarele alimente ca si cum viata ta depinde de asta (pentru ca depinde):

  • ZAHAR – Zaharul adaugat creaza dependenta, ingrasa si este dovedit ca este cauza principala a unor boli grave cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare, obezitatea. Studiile confirma acest lucru. Cand te gandesti cum sa slabesti, zaharul trebuie sa fie primul pe lista neagra.
  • CEREALE – Evita cerealele daca vrei sa slabesti, inclusiv painea si pastele. Cele care au si gluten, sunt cele mai rele. Cerealele mai „sanatoase” cum ar fi orezul sau ovazul sunt in regula atata timp cand obiectivul tau nu e sa slabesti.
  • ULEIURILE VEGETALE DIN SEMINTE – Uleiurile din soia, porumb, sofran, struguri etc sunt extrem de bogate in Omega 6, care au un efect inflamator asupra intregului corp in lipsa grasimilor Omega 3, care echilibreaza balanta. Cititi un studiu pe acest subiect aici.
  • GRASIMI TRANS – Grasimile modificate chimic sunt extrem de daunatoare sanatatii. Acestea duc la cresterea colesterolului LDL („rau”) si scaderea colesterolului HDL („bun”). Grasimile hidrogenate sau partial hidrogenate pot fi gasite in foarte multe alimente prezente peste tot in supermarketuri fie in dulciuri, fie in mezeluri, insa lista ramane deschisa. Mai multe puteti citi si aici.
  • INDULCITORI ARTIFICIALI – In ciuda faptului ca nu au calorii (de fapt codul nostru genetic nu le recunoaste si incearca sa le elimine din corp cat mai repede, nefiind digerate), s-a demonstrat o legatura cu obezitatea si alte asemenea boli. Daca trebuie neaparat sa indulcesti si te gandesti cum sa slabesti, foloseste stevia sau xilytol.
  • PRODUSELE „DIETETICE” SAU DEGRESATE – Majoritatea produselor de acest gen nu sunt sanatoase deloc, fiind extra procesate si cu continut de zahar adaugat (in alte forme, gen aspartam care este cancerigen).
  • ALIMENTE PROCESATE – Majoritatea acestora nu sunt nutritive, nu aduc niciun beneficiu organismului, din contra. Din aceasta categorie fac parte mezelurile, dulciurile din comert, cascavalul, pateurile etc.

Daca vrei sa faci o schimbare in viata ta si te intrebi cum sa slabesti, trebuie sa incepi sa citesti ingredientele de pe eticheta. Vei fi surprins cate „capcane” poti gasi in niste alimente absolut banale.

Cum sa slabesti mancand sanatos? Alimentele permise

slabeste-sanatos

Trebuie sa incepi sa mananci cat mai multe alimente naturale, neprocesate si care sunt adaptate genetic pentru a fi mancate de oameni. Stiu ca pare SF, insa e necesar sa obisnuim sa mancam ceea ce mancau si stramosii nostri (Paleo = paleolitic) si mai ales sezonier. Studiile au aratat ca acest tip de hranire este cel mai sanatos imbunatatind toleranta la glucoza si  scazand secretia de insulina.

Cum sa slabesti daca esti supraponderal sau ai probleme metabolice (HDL scazut, LDL crescut, trigliceride, grasime abdominala etc)? Ar trebui sa restrictionezi TOATE alimentele bogate in carbohidrati.

Asadar, sa revenim la ce trebuie sa mananci atunci cand te intrebi cum sa slabesti:

Acum ca am lamurit si asta, citeste continuarea

  • CARNE – vita, miel, porc, curcan, pui etc. Oamenii au mancat carne de sute de mii de ani. Carnea neprocesata este buna, mai ales daca animalele au fost crescute natural (cele crescute cu iarba sunt cele mai bogate nutritiv).
  • PESTE – extrem de bogat in nutrienti, grasimi sanatoase. Evita pestele de acvacultura, intotdeauna alege pestele pescuit/capturat. Daca nu ai acces permanent la astfel de carne, poti incerca un supliment cu ulei de ficat de cod sau cu Omega 3.
  • OUA – asa cum v-am mai spus, ouale sunt unul din cele mai nutritive alimente de pe pamant. Alegeti oua de la tara, de la gaini crescute libere, cu iarba, rame si miscare libera.
  • LEGUME – contin fibre si nutrienti care sunt esentiali pentru corpul nostru. Incearca sa le  incluzi zilnic in alimentatia ta.
  • FRUCTE – Delicioase, hidratante si pline de vitamine (cele crescute natural). Limiteaza consumul lor daca vrei sa slabesti intrucat sunt foarte bogate in fructoza
  • NUCI SI SEMINTE CRUDE – migdale, nuci, seminte de floarea soarelui, pecan, caju, pin etc. Foarte bogate in nutrienti insa si in calorii asa ca atentie la cantitati.
  • LACTATE GRASE – branza fermentata, smantana, unt, iaurt grecesc (10% grasime) etc. Foarte bogate in grasimi sanatoase si calciu. Lactatele de la vaci crescute cu iarba sunt bogate in Vitamina K2, care este importanta pentru sanatate. Lactatele fermentate sunt o sursa exceptionala de probiotice
  • GRASIMI SANATOASE – Ulei de masline, untura, unt, ulei de cocos, mct etc. Alege intotdeauna grasimi saturate pentru a gati (ulei de palmier, untura, ulei de cocos), sunt mult mai stabile la caldura. Paradoxal, exista grasimi care sustin slabirea si mentin masa musculara protejand-o impotriva catabolismului

Nu exista niciun motiv dovedit pentru ca oamenii sanatosi care fac sport sa evite cartofii sau cartofii dulci sau alte cereale fara gluten.

Consuma cu moderatie:

  • Ciocolata neagra – alege intotdeauna ciocolata cu peste 70% cacao, este bogata in antioxidanti si iti da energie
  • Alcool – alege vinurile seci si bauturi care nu au zahar adaugat
piramida low carb - cum sa slabesti

Alimentele „adevarate” sunt cele la care au avut acces si stramosii nostri in decursul evolutiei, inaintea revolutiei agriculturale/industriale. Hrana procesata, nenaturala, cu e-uri, este de evitat.

Acest stil de viata a fost demonstrat ca este mult mai eficient decat dietele fara grasimi care este in mod curent recomandat la scara larga atat de autoritati cat si de profesionisti in domeniu.

Acest articol este prima parte dintr-un sir mai lung de articole despre stilul de viata low-carb (cu putini carbohidrati) care iti arata cum sa slabesti. Vor urma si altele care vor raspunde la intrebari ce tin de: cantitatea de carbohidrati de care avem nevoie, ce este recomandat sa bem, cum functioneaza acest stil de viata, beneficiile pentru sanatate, efecte adverse, cum ar trebui sa arate mesele low carb etc.

Vezi si:Cum sa slabesti hranindu-te sanatos – partea a-II-a

31 COMENTARII

  1. F buna postarea!Cateva cuvinte despre dieta mea de slabit pe care vreau sa o incep si dupa ce ajung la rezultatul scontat -25 de kg(am 77 la 1,66) vreau sa o urmez insa mai lejer din punct de vedere caloric:low carb ,cu 800 de calorii avand in vedere ca nu fac mult sport (mers pe jos ,ceva abdomene)am scolioza,cefioza la 30 de ani,vreau sa elimin complet zaharul(cel mai mare dusman al meu impreuna cu SUCUL C-C) din viata mea ,painea si tot ce ai scris tu acolo sus.o ZI DE DIETA:UN PUMN DE GOJI ORGANICE,SALATA DE LEGUME CU GRATAR DE PUI SAU SOMON SI SEARA UN GRATAR SIMPLU DE SOMON/PUI SAU 2 OUA FIERTE.cAM ASTA AR FI REGIMUL MEU.Si acum ca am luat-o pe aratura:pumnul acela de goji ar strica prea rau dietei din moment ce eu vreau sa am in fiecare zi doar 35-40 grame de carbohidrati?Stii,mie nu-mi prea plac fructele ,astea fiind cam singurele pe care le pot manca si nu-mi vine foame dupa ele.Multumesc anticipat!

    • O dieta saraca in carbohidrati ar trebui sa fie compensata printr-un aport ridicat de grasimi – pe care nu-l vad in dieta ta „sanatoasa” bazata pe gratar (am scris pe site despre efectele toxice ale proteinei arse). Goji nu ar avea ce sa-ti faca rau, mai mult rau iti face „dieta” actuala la care iti recomand sa mai umbli. Succes!

  2. Hey! 🙂
    As dori sa stiu daca, carbohidratii din taratele de ovaz au efect asemanator cu cei din fructe, de exemplu. Am citit ca taratele de ovaz au un IG de 15, ceea ce inseamna ca absorbtia lor in sange este extrem de lenta. 
    Va intreb pt ca eu obisnuiesc sa-mi fac painite numai din tarate de ovaz (pe care le amestec cu albus de ou si putin iaurt, iar apoi bag amestecul la cuptor), din care consum cateva feliute la fiecare masa. Ati putea sa-mi spuneti daca acest lucru ar putea sa-mi afecteze slabirea sau sa o faca sa fie mai lenta? 
    Mentionez ca am o un regim low-carb, singura sursa de carbo fiind legumele si taratele 🙂
    Multumesc mult

    • Buna Alina,

      Sunt carbohidrati total diferiti, nu au nicio legatura.

      Aceste „painite” nu iti vor afecta slabirea atata timp cat vei fi in deficit caloric. Poate ne dai si noua reteta.

      PS: Scuze ca am omis intrebarea ta 🙂

  3. Buna , si eu consum tarate de ovaz dimineata cu iaurt sau imi fac painicutze mici mici cu tarate de ovaz si ou la cuptor, siu ca au ig mic , in rest consum legume ( carbo putin ) in schimb prefer fructele in locul micilor placeri dulci ……………..am o mare pofta de dulce , nu ma satisface mancarea , intot dupa masa sau intre mese vreau ceva bun si de multe ori consum fructe ca sa nu fac gafe …………sa inteleg ca si fructele saboteaza munca mea ?????????mentionez ca fac mult mult sport destul de intens ……….insa tot nu mai reusesc sa slabesc……….schimb antren,,,,fac si tabata si circuit ..aerobic ……….

    • Buna,

      Trebuie sa te asiguri ca aduci si un aport potrivit de proteina, in afara de carbohidrati.

      Fructoza este nociva in contextul excesului de calorii. Daca mancam cantitati mici si suntem in deficit caloric, fructoza nu este daunatoare. Fructele (mai ales de sezon) sunt alimente adevarate cu o densitate energetica mica, multa apa si fibre. Este aproape imposibil sa depasesti limita de fructoza mancand fructe intregi.

      Daca vei aduce corpului tau un aport potrivit de proteina, carbohidrati si grasimi sanatoase fara sa sari pragul caloric, vei slabi sanatos si pe termen lung.

      Succes!

  4. Inca cateva intrebari dac se poarte ………….radacinoasele au carbo mai multi in compozia lor ? am vazut ca ati specficat fara morcovi , pastarnac)………….de o sap imi fac chipsuri la cuptor din morcovi( morcovii taiati pe lung , subtiri , cu un strop de uei de masline , condimente ……….)si- i servesc simpli cand am chef de gustare sau cu iaurt sau un sos de iaurt cu usturoi .etc /…………………tot stiu despre ei din dieta motignac ca au ig mare dac sunt pregatiti si ig scazut dac sunt cruzi …………oare sa incerc sa nu-i mai consum dac vreau sa am rezultate?sa slabesc ?????ideea este ca ne raman putin legume …………mai ales de sezon ………….telina , patrunjel , hrean , salata verde , sfecla rosie , ridiche neagra , fasole verde, broccoli , spanac congelat , varza …………..si se cam epuizeaza ………..ca nu putem consuma rosii , castraveti acum iarna ca nu sunt ok , nu sunt de la noi , sunt stropiti …….etc ……………prin urmae pt diversificare mai introduceam si morcovul in alimentatie ……..offff:):)

  5. CE PARERE AVETI? E XYLITOLUL otrava SAU nu?

    Xylitol, indulcitor natural – asa sa fie oare?
    Posted on mai 10, 2012 by Chef Rookie
    Standard
    De ceva timp caut un inlocuitor al zaharului alb, deja etichetat ca deosebit de nociv, si pe buna dreptate. Schepsisul acestei chestii este ca vreau sa fie slab caloric, altfel ma orientam cu mare drag catre siropul de artar, agave sau mierea de albine de la tara. But no…..me want sweet & calorie-free….suna a vis si mai tarziu aveam sa aflu ca asa si este. Vorba aia “if it’s too good to be true, it probably is”.

    In cautarile mele internaute (of course, ca doar mai nou ne si diagnosticam pe internet) am aflat de acest xylitol, care se doreste a fi indulcitor natural, pur, sigur, fara efecte secundare, cu 40% mai putine calorii si 75% mai putini carbohidrati, ba chiar foarte util in sanatatea dentara, bolile cardiovaculare si diabet, reglarea fluxului sangvin, este in esenta un compus obtinut printr-un proces CHIMIC !!!

    Mi-a atras atentia in mod special o bloggerita din Colorado, supranumita Crunhcy Betty (don’t be fooled by the name) care detine un blog cu acelasi nume, plin de articole interesante si care avea aceeasi dilema ca si mine: este xylitolul natural sau nu? Mi-am rostogolit ochii printre randuri cat de repede am putut si am aflat ca este un produs laxativ (de altfel, din lungile trip-uri la toaleta a inceput necesitatea informarii sale asupra produsului), ca provoaca severe crampe stomacale, sacatuieste corpul de hidratare, dereglari metabolice and so on. Deja m-am speriat. Yet again, ma cam asteptam la asta…. Mai jos insa mentioneaza ca exista deja numeroase studii care confirma efectele negative ale produsului asupra stomacului insa redactate in maniera mult cunoscuta “you’d have to eat your weight in xylitol to be affected”. Tipic! – mi-am zis….

    Moving along, am reusit sa aflu cel putin o farama de adevar, daca nu chiar tot… Oricum, aveam deja toate informatiile ca sa renunt la acest produs si sa-l proscriu ca fiind complet idiot:

    – Site-ul Natural News mentioneaza: “Xylitol is a processed sugar. After being hydrogenated and having toxic chemicals added to xylan from corn or other plant material, and then removed, you get xylitol”

    – intr-un schimb de mail-uri dintre autoarea articolului si tanti Shane Ellison, The People’s Chemist, autoarea cartii Over-the-Counter Natural Cures, aceasta din urma povesteste cum se fabrica acest mirific produs: “Xylitol is a molecular cousin to sugar and is derived from the crushed fibers of sugar cane […birch wood or corn…] using a multi-step chemical reaction that involves the use of sulfuric acid, calcium oxide, phosphoric acid and active charcoal. The end product is a a bleached, powdery blend of sugar alcohols that taste sweet on the tongue but are not absorbed by the body”. Intrebata apoi, daca xylitolul poate fi considerat un produs natural, luand in considerare procesul chimic de obtinere, acelasi chimist spune: “I don’t consider anything natural if it’s processed with man-made chemicals. Xylitol will rip up your insides, namely the digestive tract. It’s being touted as a natural product, most likely so that it can bypass regulation. Thus, very little studies exist on its side effects”. Mai mult decat atat, mi-am primit confirmarea cand am citit ca producatorul de top al xylitolului – Denisco – este o companie a grupului DuPont, grup dat un judecata de cateva ori de EPA, pentru musamalizarea efectelor PFOA (Perfluorooctanoic acid) – o substanta din teflon, asupra corpului uman: foarte toxic, cancerigen si care provoaca infertilitate.

    Literlamente am ramas fara cuvinte. Pare de necrezut, poate si pentru unii cititori ai blogului meu sau in general pentru lume. De altfel nu de putine ori m-am confruntat cu rezistenta in discutii pe astfel de subiecte privind sanatatea. Oamenilor nu le pasa de ei insisi? Sau de copiii lor? Sau de nepotii lor? Aparent nu.

    Tipa asta incheie apoteotic asa ca o citez din nou: “What bothers me – what ALWAYS bothers me – is when companies (or governmental regulatory bodies, even) tout something as natural, when its sole ability to exist in the way we consume it as a supplement is based on wholly unnatural, synthetic chemical processes. It’s very reminiscent of another industry recently begging and pleading us to believe their product is natural. High-fructose corn syrup, anyone? “. Asadar, industria porumbului (la ei, reprezentata de Corn Refiners Association) trebuia sa inventeze ceva nou si “natural” pentru a inlocui pierderile financiare suferinte ca urmare a scaderii vanzarilor de sirop de fructoza. Asta pe langa posibilitatea ca porumbul sa fie modificat genetic.

    De ce nu se stiu lucrurile astea? Simplu: “There is just SO little information out there that isn’t sponsored by the xylitol companies and industry. SO little information out there that’s purely investigative”.

    Decizia e in mainile fiecaruia din noi. Important e sa ne informam inainte de fiecare aspect al vietii noastre.

    Multumiri lui Cunchy Betty si articolului ei fantastic despre acest nou praf alb!

    • Excelenta postarea, multumim! Felicitari pentru documentare, desi as fi vrut un pic de input medical, bazat pe niste studii concrete. O latura sigura ar fi, de exemplu, sa mergem pe xylitol obtinut din mesteacan.

  6. Xylitol, indulcitor natural – asa sa fie oare?
    Posted on mai 10, 2012 by Chef Rookie
    Standard
    De ceva timp caut un inlocuitor al zaharului alb, deja etichetat ca deosebit de nociv, si pe buna dreptate. Schepsisul acestei chestii este ca vreau sa fie slab caloric, altfel ma orientam cu mare drag catre siropul de artar, agave sau mierea de albine de la tara. But no…..me want sweet & calorie-free….suna a vis si mai tarziu aveam sa aflu ca asa si este. Vorba aia “if it’s too good to be true, it probably is”.

    In cautarile mele internaute (of course, ca doar mai nou ne si diagnosticam pe internet) am aflat de acest xylitol, care se doreste a fi indulcitor natural, pur, sigur, fara efecte secundare, cu 40% mai putine calorii si 75% mai putini carbohidrati, ba chiar foarte util in sanatatea dentara, bolile cardiovaculare si diabet, reglarea fluxului sangvin, este in esenta un compus obtinut printr-un proces CHIMIC !!!

    Mi-a atras atentia in mod special o bloggerita din Colorado, supranumita Crunhcy Betty (don’t be fooled by the name) care detine un blog cu acelasi nume, plin de articole interesante si care avea aceeasi dilema ca si mine: este xylitolul natural sau nu? Mi-am rostogolit ochii printre randuri cat de repede am putut si am aflat ca este un produs laxativ (de altfel, din lungile trip-uri la toaleta a inceput necesitatea informarii sale asupra produsului), ca provoaca severe crampe stomacale, sacatuieste corpul de hidratare, dereglari metabolice and so on. Deja m-am speriat. Yet again, ma cam asteptam la asta…. Mai jos insa mentioneaza ca exista deja numeroase studii care confirma efectele negative ale produsului asupra stomacului insa redactate in maniera mult cunoscuta “you’d have to eat your weight in xylitol to be affected”. Tipic! – mi-am zis….

    Moving along, am reusit sa aflu cel putin o farama de adevar, daca nu chiar tot… Oricum, aveam deja toate informatiile ca sa renunt la acest produs si sa-l proscriu ca fiind complet idiot:

    – Site-ul Natural News mentioneaza: “Xylitol is a processed sugar. After being hydrogenated and having toxic chemicals added to xylan from corn or other plant material, and then removed, you get xylitol”

    – intr-un schimb de mail-uri dintre autoarea articolului si tanti Shane Ellison, The People’s Chemist, autoarea cartii Over-the-Counter Natural Cures, aceasta din urma povesteste cum se fabrica acest mirific produs: “Xylitol is a molecular cousin to sugar and is derived from the crushed fibers of sugar cane […birch wood or corn…] using a multi-step chemical reaction that involves the use of sulfuric acid, calcium oxide, phosphoric acid and active charcoal. The end product is a a bleached, powdery blend of sugar alcohols that taste sweet on the tongue but are not absorbed by the body”. Intrebata apoi, daca xylitolul poate fi considerat un produs natural, luand in considerare procesul chimic de obtinere, acelasi chimist spune: “I don’t consider anything natural if it’s processed with man-made chemicals. Xylitol will rip up your insides, namely the digestive tract. It’s being touted as a natural product, most likely so that it can bypass regulation. Thus, very little studies exist on its side effects”. Mai mult decat atat, mi-am primit confirmarea cand am citit ca producatorul de top al xylitolului – Denisco – este o companie a grupului DuPont, grup dat un judecata de cateva ori de EPA, pentru musamalizarea efectelor PFOA (Perfluorooctanoic acid) – o substanta din teflon, asupra corpului uman: foarte toxic, cancerigen si care provoaca infertilitate.

    Literlamente am ramas fara cuvinte. Pare de necrezut, poate si pentru unii cititori ai blogului meu sau in general pentru lume. De altfel nu de putine ori m-am confruntat cu rezistenta in discutii pe astfel de subiecte privind sanatatea. Oamenilor nu le pasa de ei insisi? Sau de copiii lor? Sau de nepotii lor? Aparent nu.

    Tipa asta incheie apoteotic asa ca o citez din nou: “What bothers me – what ALWAYS bothers me – is when companies (or governmental regulatory bodies, even) tout something as natural, when its sole ability to exist in the way we consume it as a supplement is based on wholly unnatural, synthetic chemical processes. It’s very reminiscent of another industry recently begging and pleading us to believe their product is natural. High-fructose corn syrup, anyone? “. Asadar, industria porumbului (la ei, reprezentata de Corn Refiners Association) trebuia sa inventeze ceva nou si “natural” pentru a inlocui pierderile financiare suferinte ca urmare a scaderii vanzarilor de sirop de fructoza. Asta pe langa posibilitatea ca porumbul sa fie modificat genetic.

    De ce nu se stiu lucrurile astea? Simplu: “There is just SO little information out there that isn’t sponsored by the xylitol companies and industry. SO little information out there that’s purely investigative”.

    Decizia e in mainile fiecaruia din noi. Important e sa ne informam inainte de fiecare aspect al vietii noastre.

    Multumiri lui Cunchy Betty si articolului ei fantastic despre acest nou praf alb!

    • Nu cred ca este o regula generala. Depinde de producator, daca este organica, cum a fost stocata (expunerea la mucegaiuri) etc. Voi cerceta mai mult acest subiect si voi scrie un articol. Multumesc pentru sugestie.

  7. Buna Ina, ma bucur foarte mult ca am descoperit acest site sanatos care poate fi foarte folositor unor ,, incepatori,, de Low Carb (asa ca mine)
    Am inceput de 2 saptamani sa mananc Low Carb insa am impresia ca ceva nu fac bine, undeva gresesc…caci intr o saptamana am slabit doar 1 kg.
    1. Este normal sa slabesti asa de ,, putin,, cand nu te atingi de zahar si de carbohidrati rai????
    2. Tot de atunci am inceput sa beau 200 ml lapte caldut cu 1 lingurita seminte de Chia si 1 lingurita tarate de Psylium, pt a avea suficiente fibre si pt a scapa de senzatia de foame pe care o aveam mai mereu.
    As vrea sa stiu cand se consuma aceasta combinatie???…..eu o consum de obicei la micul dejun, sau la jumatate de ora dupa sport (45 min de: tae bo, hip hop abs)
    Este corect ceea ce fac??? Unde gresesc de nu pot slabi mai mult, sau e normal 1kg in 2 saptamani???? Va multumesc frumos!

    • Buna, iti raspund eu. Este in regula sa slabesti „asa de putin”. Slabirea e un proces stresant pentru organism, mai ales pentru ficat, care duce tot greul. Mentine ritmul, nu te grabi si o sa atingi rezultatele dorite. Greselile facute in ani nu se corecteaza in cateva saptamani 🙂

  8. Buna , am o mica (mare) problema eu nu ma impac nici cum cu carnea de orce fel tip ar fi ea , as dori sami zici ce fel de dieta as putea urmi sa slabesc . Multumesc !

  9. Bună ! Am 22 de ani, 1.78 înălțime și 76 kg. Din lipsa timpului de alergat sau mers la sala am început să mă îngraș în zona abdominală. Ar fi vreo variantă de exerciții ce le pot face acasă combinate cu o dietă adecvată ?

  10. Buna seara, as vrea sa incep si eu aceasta dieta. Am 39 de ani ,1,65 si 83 Kg. Imi dorec foarte mult sa slabesc si ,asi avea o intrebare: daca am probleme cu, coloana si am si gonartroza la ambii genunchi , ce sport imi recomandati? Ideea este ca pot sa mananc orice aliment in orice combinatie din alimentele permise, singurul lucru la care trebuie sa tin cont pe zi sa nu depasesc 50 gr carbohidrati. Dar de caloriile pe zi trebuie sa tin cont?
    Multumesc mult, astept cu nerabdare raspuns de la dumneavoastra.

    • In primul rand trebuie sa intrebati medicul si nu sa va adresati unor non-specialisti de pe un website avand conditia medicala indicata. In al doilea rand, legat de alimentatie, in functie de datele personale (greutate, inaltime, varsta, conditie medicala, stil de viata etc.) necesarul caloric poate sa varieze. Pentru mine, o medie zilnica de 2500 kCal e suficienta.

  11. buna?eu am exclus de tot fructe,zahar,lactate,paine alba.sa fie periculos pentru corp?nu stiu ce fructe si ce lactate sa elimin.in schimb iau calciu lactat,sa fie gresit acest mod de alimentatie?sau..poate imi recomandati ceva?!mersi.o zi faina

    • Claudia, painea, lactatele si zaharul sunt o alegere buna. Legat de fructe, nu recomand eliminarea lor completa pentru ca pierzi mult din punct de vedere nutritional. Daca vrei sa faci o alegere, atunci mergi pe fructe cu continut scazut de fructoza, de exemplu orice tip de fruct de padure: afine, mure, zmeura. Sunt bogate in nutrienti si antioxidanti si nu iti incarca ficatul cu fructoza (cauza 1 pentru ficat gras si nivel ridicat al trigligeridelor).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.