In weekend am facut o serie de briose pufoase si extrem de delicioase. Le-am savurat cu mare placere stiind ca nu au zahar si au un nivel proteic ridicat.

briose proteiceAsa cum v-am promis pe facebook, revin cu reteta. Pentru apx. 10 briose (12 daca le faci mai mici):

  • apx. 15 albusuri (noi luam la sticla doar albusuri)
  • 100 g fulgi de ovaz bio
  • 3 linguri fulgi de cocos bio
  • 50 g afine congelate
  • 150 g iaurt bio
  • 3 linguri migdale macinate fin
  • 3 linguri chia
  • vanilie la greu 🙂
  • 4 lingurite de stevia

Cu exceptia afinelor, am aruncat toate ingredientele in blender. Apoi am uns forma pentru briose (ceramica) cu ulei de cocos, am turnat compozitia in forma si apoi am adaugat afinele in fiecare din forme. Le-am lasat la cuptor apx. 35 de minute la 200 grade C.

Profil nutritional per briosa:

  • Proteine: 9g
  • Carbohidrati: 10g
  • Grasimi: 4g
  • Fibre: 3g
  • Calorii: 115

Pot sa spun ca dintre toate tentativele mele de pana acum, briosele astea au iesit cele mai bune 🙂

Aboneaza-te!
Primeste gratis noutati direct in casuta ta de mail!

9 COMENTARII

  1. salut! 
    am cateva intrebari : 1) unde se gasesc albusuri la sticla (in bucuresti ) ?; 2)  stevia folosita este lichida sau pliculet? ; 3) esenta de vanilie sau baton?
    thx

  2. Buna! Am dat de site-ul vostru din intamplare,si pot spune ca am pierdut ceva timp pe el in ultimele zile. Pierdut cu ghilimele. Vreau sa-mi spui de ce nu eritritol,observ ca recomanzi mereu xilitol si stevia. Multumesc!

    • Buna!

      Ma bucur ca gasesti siteul interesant.

      Nu am nimic impotriva eritritolului, doar ca era mai la indemana de cumparat din zona unde locuiam 🙂 Eritritolul este la fel de bun ca stevia sau xylitolul.

Lasă un răspuns la Ina Renunțați la răspuns

Please enter your comment!
Please enter your name here